acasameniugalerie fotocontact

 

 

TRADIȚII CULINARE DE PE MELEAGURILE STRĂBUNE

ROMÂNIA ÎN FARFURIE

 

Bucătăria românească, a reușit de-a lungul vremii, să-și păstreze tradiția, transmițând urmașilor gustul mâncărurilor noastre strămoșești, îmbunătățindu-le și rafinându-le,  dar păstrând obiceiurile culinare românești. Pe lângă datinile moștenite de la străbuni, românii și-au îmbogățit de-a lungul anilor sortimentele gastronomice cu rețetele altor popoare, demonstrând interesul acordat artei preparării mâncărurilor.  Bucătăria românească poate fi privită ca un tot unitar, dar dacă analizam structura mâncărurilor din punct de vedere sortimental, al modului de preparare, al condimentării, al structurii și asocierii diferitelor produse naturale folosite, vom constata că există particularități zonale, regionale. Fiecare provincie istorică are un specific aparte care s-a menținut, s-a completat și s-a îmbogățit din punct de vedere calitativ.

 Restaurantul Tracia vă aduce, din cele 9 provincii istorice românești, câteva preparate culinare tradiționale specifice fiecăreia.

Meniu Restaurant Tracia